Badrummets kakel

Badrummet har blivit mysrummet. Här vill du kanske ligga i badet med ett glas favoritdryck, ett tänt ljus och en fin stämning i ett hav av vackert kakel…

Vikten av ett inbjudande badrum kan inte understrykas nog. Här spenderas ganska mycket tid trots allt, och ju mysigare det är desto mer tid spenderar man i badrummet. Stämningen skapas ofta genom en väl avvägd och utvald interiör.

Badrumsdesign

Badrumsdesign blir alltmer ”fyrkantig” och stilren, badrummen har blivit luftigare och större precis som köken. Man ser trägolvens inträde i badrummen, dubbla duschhuvuden och dubbla handfat. Om det finns en walk-in-shower är kaklet och klinkern i denna mycket viktiga. Dessa behöver vara stilrena, praktiska och snygga. De supermoderna badrummen har blivit mer minimalistiska och kaklet har fått fler mönster, som exempelvis grafiska mönster eller andra intressanta kombinationer.

Vad ska du tänka på?

Naturligtvis vilken budget du har för ditt badrumskakel och dina klinkers, men du behöver också tänka på hur badrummet ser ut, dess storlek och karaktär. I ett litet badrum kan det bli trevligare med ljusare plattor och kanske lite större för att undvika ”plotterkänsla”. Ett större badrum kan oftast ha både mönster och olika storlekar.

Rekommenderade artiklar