Drömkök + drömkakel ger sjunde himlen?

Vad är ditt drömkök? Ett öppet luftigt och läckert kök med kakel och klinkers som matchar skåp och inredning? Ja – absolut!

Det är intressant att se hur kökets och badrummets betydelse har ökat från år till år. Från små nödvändiga utrymmen till större och öppnare platser. Köket har blivit superviktigt! Det är uppenbart hur viktigt kakel och golv har blivit, och gärna en köksö i mitten av det öppna landskapet.

Modernt kök

Inget modernt kök utan kakel och klinkers! Detta ger klass och får köket att skina, oavsett om du väljer en rustik ”sten-look” eller blanka plattor. Det finns mycket design att inspireras av. Varken kakel eller klinkers behöver vara fyrkantiga. Exempelvis kakel finns i alla former och utseenden, vilket gör att man i stort sett kan forma sin köksvägg hur man vill. Det är bara en fråga om hur mycket det får kosta.

Kombinera smakfullt

Betong, trä och mässing är allt vanligare inslag i moderna kök, så även granitbänkskivor som anses vara den optimala kvaliteten på bänkskiva. Svart färg har blivit vanligare i kombination med träinredningar, ofta i form av svart kakel eller sten på väggen men också svarta klinkers på golvet. Det rustika kombineras ofta med det glansiga för att profilera köket så att vissa delar av det framhävs. Rostfritt stål är också ett inslag som skapar kontraster och höjer den lyxiga känslan.

Vid öppen planlösning kan man också låta golvklinkers fortsätta att löpa in i vardagsrummet där de kan matchas mot en lite ruggad matta. Kontraster är trendigt.

Rekommenderade artiklar