Få längre badsäsong med poolrum

Bor du i stort hus med pool i trädgården? Då har du säkert insett att det inte är lika enkelt att bada under de kallaste månaderna. Ett tips är då att bygga ett poolrum, alltså väggar och tak runt poolen. Det kommer göra det möjligt för dig att bada även när det börjar vara kallt ute.

Känner du dig osäker på hur någon del av poolrummet ska byggas rekommenderas det att du anlitar hjälp. För taket kan du besöka https://dmtak.se/ och de ser då till att du får ett högkvalitativt tak. För resten av rummet kan det vara bra med en byggfirma eller snickare. Ta även reda på ifall du behöver bygglov.

Oavsett om du bygger själv eller anlitar någon finns det några saker du bör tänka på.

Rummets placering samt funktion

Först måste du bestämma var du ska bygga rummet, hur stort det ska vara och vilket material du ska använda. Ska det stå direkt runt och över poolen eller inte? Det är även viktigt att rummet anpassas för mer fuktiga miljöer eftersom en pool kan avge en hel del vattenånga. Du behöver bland annat ett bra ventilationssystem eller poolavfuktare. Du måste även tänka på att eventuella elektriska delar ska klara av den fuktigare miljön.

Väggar och tak

En enkelt poolrum består vanligtvis av fyra väggar, ett tak samt en dörr. Det är dock inte ovanligt att folk väljer fina glaspartier i rummet. Det kopplar samman poolen med trädgården samt släpper in en hel del ljus.

Vissa väljer till och med ett skjutbart tak som de kan ta bort när det är soligt och varmt ute. Sedan sätts det tillbaka när vädret inte är det bästa. Dessa tak kan kosta en hel del, men de är lätta att ta hand om och är snygga.

Vill du inte ha ett skjutbart tak kan du välja att sätta upp glaspartier i taket, och inte bara i väggarna. Dessa släpper in ljus och du behöver inte oroa dig lika mycket för lampor eller utomhusbelysning ifall du vill bada. Vissa glasväggar går dessutom att skjuta isär nästan helt och hållet, vilket är perfekt på de varmaste dagarna.

Pooldäck

När det kommer till pooldäck finns det två alternativ du kan välja mellan. Antingen låter du däcket vara utanför själva rummet eller i rummet. Ett poolrum med däcket under taket är det finare alternativet. Det kommer skapa ett perfekt rum för bad samt relax. Skulle du vilja att däcket placeras utanför rummet måste du ändå tänka på hur mycket utrymme det ska vara mellan väggen och poolen. Du behöver ju riktiga poolkanter i rummet.

Färdiga poolrumspaket

Du kan välja själv ifall du vill planera hela bygget eller köpa ett färdigt poolrumspaket. Detta paket kommer levereras i en form av moduler. Det varierar hur färdiga dessa är när de anländer. De kan även inneha färre eller fler finesser än vad du önskar. Dock anses detta vara ett väldigt prisvärt alternativ.

Vill du inte använda dig av ett färdig paket kan du kontakta en snickare eller byggfirma. Då kommer ni överens om vad du vill ska byggas, ser om det är möjligt och så vidare. Detta alternativ är dock ofta dyrare.

Rekommenderade artiklar