Renovera utsidan av huset

När man pratar om renoveringar hoppar tankarna vanligtvis till renovering av ett visst rum i ett hus. Renoveringar är dock något som även sker på utsidan av huset, från ommålning till att fixa taket.

Oavsett vilken renovering som gäller är planeringen alltid det viktigaste. Planeringen är dock extra viktig när det kommer till renovering av husets utsida – då måste du nämligen tänka på vädret. Skulle det regna kan det vara svårt att uppnå det bästa resultatet. Det kan också innebära att renoveringen blir uppskjuten.

Renovera taket

Skulle du upptäcka att ditt tak har skadats eller blivit slitet är det självklart dags att laga detta eller byta ut taket helt och hållet. Taken har beräknade livslängder vilket kan avgöra ifall det räcker med en enklare lagning eller om allt ska bytas ut. Du kan självklart ta en noga titt på taket själv och avgöra vad som behövs göras, men genom att anlita en expert behöver du inte känna dig osäker på ifall du gjort rätt val eller inte.

Att renovera eller byta taket är något som går att göra hela året om, så länge vädret tillåter. Det bästa är att besöka www.norrmalmsplat.se och kontakta dem för hjälp – särskilt om du saknar erfarenhet av att renovera tak. På så sätt kan du känna dig säker på att jobbet blir rätt utfört.

Husfasaden

Beroende på vilken typ av hus du har måste du även hålla koll på fasaden. Skulle det vara en träfasad kan du behöva måla om denna då och då, samt tvätta den ibland. För träfasader är det även viktigt att hålla koll på eventuell röta samt insektsangrepp. Skulle virket vara angripet eller ruttet är det väldigt viktigt att det byts ut innan problemet blir värre. En skadad träfasad kan nämligen bli svagare och svagare tills det hela rasar. Genom att byta ut det skadade i god tid kan du undvika ännu värre problem.

Ifall fasaden består av tegel istället har det inte lika stort renoveringsbehov som en träfasad. Så länge du tar hand om fasaden genom att tvätta den regelbundet kommer det hålla under en längre tid. Men att ta en noga titt på hur din fasad mår då och då kan ändå vara rekommenderat.

Precis som vid takrenovering kan vädret vara det som avgör när och hur du kan renovera fasaden. Det är inte möjligt att måla huset ifall det regnar eller när det är alldeles för varmt ute.

Rekommenderade artiklar