Spara in på verktygskostnader vid renovering

Inför en renovering är det en hel del saker som ska köpas in. Inte nog med att du behöver ha allt material som du behöver, utan du måste också räkna med kostnader för hantverkare, leverans, bortforsling och liknande. Som om detta inte vore nog behöver du kanske även uppdatera verktygslådan innan det är dags att dra igång. En renovering kräver många olika typer av verktyg och verktyg kostar pengar!

Har du inte handlat verktyg tidigare är det lätt att tro att de inte kommer påverka budgeten speciellt mycket, men sanningen ser oftast annorlunda ut. Som tidigare nämnts kommer en renovering att kräva många olika typer av verktyg, även om det bara handlar om en mindre renovering. Att köpa ett verktyg kanske inte kostar så mycket, men när du behöver 10-15 olika verktyg och några maskiner på det så blir kostnaderna snabbt mycket höga.

Bästa tipsen för att spara in pengar

Även om verktyg kostar pengar så kan du fortfarande använda dig av riktigt bra knep som hjälper dig att spara in en hel del. Här nedan tittar vi närmare på tre exempel som du med fördel kan använda dig av. Vissa av tipsen gör det faktiskt möjligt för dig att få tag i verktyg helt gratis om du har turen på din sida, medan andra kostar lite mer. De är dock fortfarande ypperliga alternativ för dig som vill spara pengar på renoveringsprojektet!

Låna av vänner och bekanta – Det absolut billigaste sättet att fixa verktyg till renoveringen är genom att låna från vänner och bekanta. Hör dig för med dina föräldrar vad som finns i garaget eller lyssna med grannen om du kan få använda sågen en stund. Förhoppningsvis kan du låna verktygen helt gratis, men kom ihåg att lämna tillbaka dem i tid och ersätt för eventuella skador.

Handla verktyg online – Att handla verktyg och maskiner på nätet är ett utmärkt sätt att få ner kostnaderna. Här kan du jämföra priser mellan olika butiker och välja det som passar dig bäst. Ett riktigt bra exempel är Kellfri.se. Här hittar du massor med bra byggmaterial och verktyg, men också produkter för lantbruk och andra ting.

Hyr verktyg – Om du inte vill dras med massa onödiga kostnader och ett verktygsskåp som svämmar över kan det vara en god idé att hyra istället för att köpa. Det finns ett flertal företag som erbjuder uthyrning av allt från mindre verktyg till stora maskiner som borrar, cementblandare och liknande.

Rekommenderade artiklar